Portræt af ulven

Her kan du læse lidt om ulvens specifikationer. Vi har lavet en tabel som gør det nemt for dig at få et hurtigt overblik over hvordan ulven er skruet sammen, både med henblik på det physiske og det fysiske.

Videnskabelige klassificeringKlasse: Mammalia
Order: Carnivora
Familie: Canidae består af 13 slægter med 38 arter
Slægten: Canis, 8 arter
Art: Canis lupus

Underarter: Canis lupus lupus

Område / HabitatEngang udbredt over hele europa, så lang som rusland og central asien; på grund af menneskelig forfølgelse, reduktion af artens rækkevidde; der er større huller mellem flokene idag.
Fysiske dimensionerSkulderhøjde: ca. 60-90 cm
Hoved / kropslængde: ca. 100-140 cm
Hale længde: ca. 30-70 cm
Vægt: ca. 30-45 kg

Hovedsageligt signifikant større end en tysk Shepherd; Hunnernes vægt og størrelse er typisk 15-20% mindre end hos hannerne i gennemsnit.

Fysiske egenskaber
Største medlem af Canidaes familien; velproportioneret og stærk kropsstruktur; perfekt tilpasset til at bevæge sig over større afstande; stærk muskuløs hals, store ribben, lange ben og slankt abdominal område.
PelsfarveGulbrun til grå med delvis røde toner; ejer en “saddle patch”, en lysere hårpragt midt på skulderoprådet med mørke saddel linjer; sort spids på halen; hovedet er ofte farvet med masse af kontrast farver, men uden det ligner en maske. Lys til hvid farvet snude og hals; forholdsvis små, trekantede, altid opretstående ører, med lys og tæt inderside; skrå lyse gulbrune til gulgrønne øjne.
ReproduktionMonoestrick (en gang om året).
Parringssæson: januar til marts; svangerskab 61 – 64 dage (for det meste 63 dage).
Fødsels af hvalpe: slutningen af april / begyndelsen af maj.
Kuldstørrelse: ca. 1-11 (normalt 4-6) hvalpe; kommer ud af ulvens hule i en alder af ca. 3 uger; hvalpene er plejet i op til 6-8 uger; de er fuldt modne omkring 10 måneder.
Mest reproduktiv ved c. 22 måneder.
SanserGodt nattesyn takket være tapetum lucidum (en speciel lysreflekterende overflade i øjet) og tæt nethinde; 250 graders syn (mennesket har 180 grader)
God køresans: kan høre op til en frekvens på 40 kHz (mennesket kan hører 20 kHz), kan høre andre ulve hyle fra en afstand på 6,4 til 9,6 km.
Højtudviklet lugtesans: kan få færden af bytte dyr og medlemmer af samme art i en afstand på op til 2 km.
Overfladen af ulvens lugte epitel: 130cm2 (menneskets: 5 cm2)
HylBruges til at markere sit område og komme i kontakt med dyr af samme art.
KommunikationBruger forskellige former for kommunikation som tilpasning til at leve i flokke; har et varieret repetoire af ansigsudtryk, kropsprog, bevægelser, lyde (fx knurren, hyl, hvin) og produktion af lugt; stillinger og visuelle træk, også til social kommunikation med medlemmer af samme art (fx frygt og glæde); duft spiller en vigtig rolle når det kommer til at genkende individuelle dyr i flokken og deres tilstand på det tidspunkt (fx varme) samt at gøre territoriale erhvervelser (urin og scat markeringer).
AktivitetHvis ulven er stærkt forstyrret af mennesker, er de for det meste aktive i skumringen eller om natten (de tilpasser sig sit bytte´s adfærd).
Dækker regelmæssigt lange afstande inden for området (10 til 30 km pr. dag).
Under spredning er afstande på 50 til 60 km om dagen mulig.
Udholden løber, der bevæger sig i et direkte register trav i et tempo på 8 til 10 km/t. Kan nå hastigheder der nærmer sig 50 km/t under en jagt.
God svømmer.
SygdommeRabies, canine distemper, hunde parvovrius, scabies, lyme berreliosis og andre (det samme som hos hunde).
Forventede levealder
Ca. 10-13 år.
Højeste dødelighed inden for de første 2 år.
Maksimal alder i fangeskab er op til 18 år.